När man ska köpa en ny bil kan man ibland slås över vad bilarna egentligen kostar. Det går inte att få en bil gratis utan om man vill ha en bra bil som är relativt ny får man betala en del för den. Ibland kan man behöva köpa en ny bil snabbt. Den gamla kan ha gått sönder och bor man inte där det är bra kollektivtrafik behöver man en bil för att handla, jobba med mera. Men hur fungerar det att låna 100 000 kronor till bil?

Använd bilen som säkerhet

Om det är så att man inte har så hög inkomst kan det gå att använda bilen som säkerhet, i alla fall om man köper en relativt ny variant. Bilen kan många gånger inte vara säkerhet för hela lånet men om man kan lägga en handpenning är det ofta inga problem att låna 100 000 kronor.

Jämför räntorna

När det gäller lån till bilar är det alltid bra att jämföra de räntor som tillkommer på lånen. De kan variera stort och det är sällan roligt att behöva betala av på ett lån om man sedan skulle vilja sälja bilen.

SMS-lån till bil

Det går alldeles utmärkt att låna 100 000 kronor genom SMS-lån till bil. De flesta långivare inom SMS-lån kräver ingen säkerhet och dessutom får man sin utbetalning snabbt efter beviljat lån vilket är en stor fördel för den som behöver köpa en bil med kort varsel.

Att ansöka om lån till bil

När man ansöker om ett SMS-lån på 100 000 kronor till bil behöver man inte ange i sin ansökan vad lånet ska gå till. Det är i de allra flesta fall helt ointressant för SMS-låneföretag. Ibland kan man ange det av statistiska skäl men det ligger sällan till grund för om lånet blir beviljat eller inte.