Om man har fått en eller flera betalningsanmärkningar kan det innebära svårigheter med att få bostad och lån samt flera andra saker. Det spelar ingen roll om det är en akut situation, banken säger för det mesta nej i alla fall. Men med SMS-lån kan man faktiskt låna 100 000 med betalningsanmärkningar.

Tips: Du kan låna pengar via Pengeinfo.se.

Vad är en betalningsanmärkning?

Många tror att betalningsanmärkningen sätts av Kronofogden men så är inte fallet. Det är kreditupplysningsföretagen som sätter anmärkningen. Även om en skuld hamnar hos Kronofogden krävs det ett utslag för att en anmärkning ska komma till och om man betalar skulden i sin helhet försvinner den utan att orsaka en anmärkning. Beroende på vilken typ av skuld som orsakat anmärkningen sitter den kvar i mellan tre till fem år.

Lån med betalningsanmärkning

I dag kan man låna 100 000 kronor med hjälp av SMS-lån trots att man har fått en betalningsanmärkning och det är ofta inga problem med att få lånet beviljat. Läs mer om betalningsanmärkningar här. Långivaren ser för det mesta till individens nuvarande betalningsförmåga istället för till vad som hänt tidigare. Om skulderna dessutom är betalade är chansen att få igenom lånet ännu större.

Ansöka om lån med betalningsanmärkning

Om man vill ansöka om ett SMS-lån på 100 000 kronor går man tillväga på precis samma sätt som om man inte haft en betalningsanmärkning. Man går till det SMS låneföretag man vill ansöka om lånet hos. Där fyller man i sina uppgifter och verifierar sig med till exempel BankID. I många fall kan man få besked om lånet är beviljat eller ej direkt på skärmen. Man kan också få veta att det krävs mer handläggning och då går en handläggare igenom ansökan manuellt. Då kan man behöva skicka in kopior på anställningskontrakt eller liknande. När det gäller lån på 100 000 kronor är det inte ovanligt att ansökan granskas manuellt och ofta får man ett besked inom någon eller några timmar.