När man ansöker om ett lån hör man alltid talas om ränta. Räntan kan vara hög eller låg och SMS-lån är en sådan lånetyp som ofta är känd för att ha en mycket hög ränta. Så är dock inte alltid fallet. Men hur kan man låna 100 000 till låg ränta?

Vad är ränta?

När man lånar pengar måste låneföretagen tjäna pengar på att de lånar ut summan. Det gör man genom räntan. De allra flesta låneföretag tar ut en ränteavgift varje månad som läggs på låntagarens faktura. Räntan kan variera kraftigt och det är därför alltid bra att jämföra olika lån när man ska låna 100 000 kronor.

Hur får man den lägsta räntan?

Om man ska låna 100 000 kronor är det bra att titta på olika lånealternativ för att få en så låg ränta som möjligt. Ofta sätts en individuell ränta som beror på låntagarens betalningsförmåga. En annan faktor som spelar in, och bestämmer räntans storlek, är den återbetalningstid låntagaren väljer. Om låntagaren inte har så hög taxerad inkomst, om det finns betalningsanmärkningar eller om betalningsförmågan ses som begränsad är räntan ofta mycket högre. Ju längre återbetalningstid låntagaren väljer, desto högre blir också räntan.

Låna 100 000 kronor med SMS-lån till låg ränta

När man ska låna 100 000 kronor med SMS-lån gäller det att jämföra lånealternativen noga. Det kan även löna sig att ansöka hos flera låneföretag för att se var man kan få de mest fördelaktiga villkoren. En idé kan vara att välja en kortare återbetalningstid, men man bör inte välja en tid som gör att man får betala ett högre månadsbelopp än vad man har råd med. Ett annat tips är också att se till att betala lånet i tid. Om så inte sker kan man drabbas av extra höga räntekostnader efter lånetidens slut.